top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIna van der Beek

Cortijo Blanco – Hier kom je volledig tot rust

Het is augustus en zinderend warm bij B&B Cortijo Blanco in Vélez-Blanco, provincie Almería in het diepe Zuid-Spanje. Tijdens de siesta lig ik op de comfortabele bank in het appartement dit blog te schrijven. Binnen is het koel. De muren van dit huis zijn zo ontzettend dik dat de warmte niet binnenkomt. “Een airco is hier niet nodig” lacht eigenaresse Ina.


Johan en Ina wonen hier in het beschermd natuurpark Sierra María-Los Vélez sinds april 2019. De B&B was al helemaal af, ideaal, want ze hoeven niet te verbouwen. “Natuurlijk is er altijd genoeg te doen als je 6 hectare grond bezit en 2 appartementen plus gastenkamer” vertelt Johan.
Ideaal voor retreats en trainingsweken

Er heerst hier totale rust en je hoort slechts het ruisen van de wind en het zoemen van de insecten en de krekels. Verder niets. We kijken op de enorme olijf- en amandelbomenvelden met daarachter bos en ruige, rotsige hoge bergen. Dit natuurpark is perfect voor wandelaars en natuurzoekers. “Daarom willen we retreats en trainingsweken faciliteren hier” zegt Ina. “Of schrijf-, schilder-, fotografieweken… Allemaal welkom.”


Die bedden!

De locatie is uitermate geschikt, je kunt hier met 14 personen verblijven. Er zijn in totaal 7 slaapkamers, 7 badkamers, en ieder appartement beschikt over een prachtig terras met goed meubilair en een woonkamer met heerlijke banken. Ook de keuken is volledig geoutilleerd.

Oh en dan de bedden! Die liggen lekker! Dat hebben we nog nergens in Spanje zo meegemaakt. Dat draagt zeker bij aan de goede nachtrust. En het zwembad is fijn met de verschillende terrassen, hangmatten en loungeplekken. Kortom, trainingsruimten en meditatieplekken zijn hier in overvloed.


Het hele jaar door mooi weer


“Weet je wat zo fijn is?” vervolgt Johan, “het is hier 300 dagen per jaar mooi weer. We kwamen hier voor het eerst met de makelaar in de kerstvakantie, in korte broek, want het was 22 graden.” Ideaal, want dan kun je ook in de winter hier verblijven. Een beetje zon in de winterperiode, dat kunnen we als Nederlanders ontzettend goed gebruiken volgens mij.


Alle regeldingen nemen ze uit handen Faciliteren kunnen Johan en Ina als geen ander. Ze zijn een kei in regelen, organiseren, koken en het de gasten naar de zin maken. “Tijdens een trainingsweek verzorgen wij alle maaltijden. We halen bijvoorbeeld Serrano ham en Manchego kaas op de lokale markt en hebben ecologische wijnen in onze wijnkoelkast op voorraad van een wijnboer hier vlakbij. We bakken zelf brood, halen zuiver bronwater bij de bron in het dorp, regelen uitstapjes in de omgeving, het vervoer van en naar de luchthaven enz. Zo worden de coaches ontzorgd en kunnen zij zich helemaal richten op de groep/sessies.”

The perfect place voor jouw retreat

“We kunnen alle regeldingen uit handen nemen, zodat je niets anders hoeft te doen dan intens genieten van deze mooie plek” zegt Johan. Wil jij een body & mind reis, yogaweek, mindfulness retreat of trainingsweek organiseren? Dan is Cortijo Blanco the perfect place. Neem contact op met Ina en Johan om jouw wensen te bespreken.


https://spanjeliefhebbers.nl/cortijo-blanco-hier-kom-je-volledig-tot-rust/

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page