top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIna van der Beek

Verliefd.

Johan en ik ontmoetten elkaar 4 jaar geleden. Op die dag dat je elkaar voor het eerst ziet, voel je het meteen... het kriebelt, het wiebelt, het laat je niet meer los.

Je hart voelt het direct: dit is niet zomaar een mens die voorbij komt en voorbij gaat. Dit is iemand waar ik heel veel meer van wil weten. Dit is iemand die ik wil ontdekken. Door en door wil leren kennen.


Johan en ik, zomer 2019

En zo ging het precies hetzelfde met de zoektocht naar onze B&B in Spanje. Het begon in Catalonië. We waren daar in de zomer van 2016 voor het eerst samen op vakantie. We genoten intens van het Spaanse leven. Eigenlijk wilden we niet meer terug naar huis. De mensen, de natuur, het eten, de zon, al onze zintuigen werden uitgedaagd. We waren verliefd en het kriebelde.


Spaanse wijn voor één euro

Op al onze volgende vakanties gingen we weer terug om nog meer te ontdekken. De vakantieliefde bleef, het werd alleen maar meer! We vonden een pracht van een strand, een baai met azuurblauw water en oranjerode rotsen. Een paradijselijke plek waar alleen Spanjaarden de weg naartoe wisten... en wij!

We genoten van tapas en wijn in een wijn-kathedraal, ontdekten de mooiste wandelroutes, dronken overheerlijke Spaanse wijn voor één euro per glas... We waren niet meer te houden, we gingen op zoek naar een huis!


Op zoek naar een huis in Spanje

Over de zoektocht deden we lekker lang. Nederlands zorgvuldig. Honderden uren achter de laptop. Het werd een verslaving. We maakten afspraken met makelaars, architecten. Boekten een vlucht. Bekeken verschillende projecten en vlogen daarna iedere keer weer teleurgesteld terug naar huis. Want steeds was er iets. Wat op de foto een goed onderhouden woning leek, bleek in het echt een bouwval. Of het lukte ons niet om een tourist licence te krijgen. Of het was een project waarbij we eerst drie jaar bouwvakker moesten worden voordat we konden beginnen met het ontvangen van gasten.

Een nieuw zoekgebied: Andalusië

Afgelopen kerstvakantie ging het roer om. Voor ons gevoel hadden we alle huizen in Catalonië gezien. We boorden een nieuw zoekgebied aan: Andalusië. Geen van ons tweeën was hier ooit geweest. Alleen de steden Málaga en Granada hadden we wel eens kort bezocht. We vlogen naar Málaga en reden langs de Sierra Nevada met zijn besneeuwde bergtoppen richting Lorca. Wat een prachtige route. Als dit al zo is op de snelweg, hoe zal het dan zijn op de groene weggetjes, vroegen we ons hoopvol af.

Eén B&B sprong eruit Op internet hadden we zes huizen uitgezocht om te gaan bekijken in vijf dagen. En afspraken gepland met makelaars. Eén B&B sprong er wat ons betreft helemaal bovenuit: Cortijo de la Entrada del Coto. Een mooi verbouwd huis, Nederlandse eigenaren, gelegen midden in het Natuurpark Sierra Maria de Los Vélez. De rit ernaartoe was spannend. En prachtig. We reden steeds verder de natuur in en bleven maar slingeren tussen de bergen en amandelboomgaarden door. Was het echt mogelijk dat hier in deze ruige, bergachtige omgeving een luxe woning stond?


Nog mooier dan dat we ons hadden voorgesteld

Uiteindelijk zagen we het liggen. Een droom. Nog mooier dan dat we ons hadden voorgesteld aan de hand van de foto's. De foto's die we thuis avonden lang bestudeerd hadden...


Een kort knikje

En dat is dan raar hè, dan voel je het meteen! Je bent nog niet eens binnen geweest, maar het begint te kriebelen en te wiebelen. We keken elkaar aan: ja, dit is 'm! Een kort knikje, zodat de makelaar en de eigenaren het niet zouden zien. We waren zo lang bezig geweest met zoeken in Catalonië. En wat vonden we het moeilijk om het idee dat we daar zouden gaan wonen los te laten. We dachten na al die mislukte bezichtigingen ook: gaat het ons ooit nog lukken om iets te vinden? Ja dus, mooier zelfs. Beter ook. Dit was voor ons de perfecte plek.

We wonen hier!

En nu wonen we hier. Sinds drie maanden. We worden nog iedere dag verrast door wat we hier meemaken. We willen alles van deze plek weten, proeven, ontdekken. Zo spannend! We gaan mensen uit de hele wereld ontmoeten. Wat zal het ons allemaal gaan brengen?! Eén ding weten we al wel: het is heerlijk om wéér verliefd te zijn!Ina van der Beek

B&B Cortijo Blanco, Vélez-Blanco, Spanje


99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page